Herencosmetica

Mannenhuidverzorging

Cosmetische verzorging voor mannen in opmars!

Ook voor mannen geldt het cosmetische grondbeginsel, dat reiniging de basis van een goede cosmetische verzorging is. Alleen als de poriën grondig van talg, vuil en afzettingen bevrijd zijn, dan kan de huid pas werkzame stoffen zinvol opnemen. Het is aan te raden een vet- en zeepvrije reiniger te gebruiken, die de porien opent en afzettingen en vrije vetten laat wegstromen.

Juist voor een mannenhuid is het noodzakelijk de huid met voldoende vocht te verzorgen. Door dagelijks te scheren wordt de huid vooral in het baardgebied zeer zwaar belast. Het
is in dat geval zinvol de huid te verzorgen met veel vocht. Bijvoorbeeld door een Aloe Vera gel. Deze gel vult niet alleen de huideigen vochtopslagplaatsen, maar maakt de huid strak en helpt ook kleine scheerwondjes zeer snel te genezen.

Als afsluiting van de dagelijkse verzorgingsroutine is een crème geschikt, die de huid veel bescherming en verzorging biedt en de regeneratie ondersteunt. Ook hier is een crème met veel Aloe Vera het meest geschikt, om het zwaarbelaste gebied van de baard de noodzakelijke stoffen te geven voor een snelle regeneratie en kalmering.

Nog een kleine tip ter afsluiting: om de dagelijkse scheerbeurt niet langer een kwelling te laten zijn, is een peeling 2 keer per week aan te raden. De huid wordt dan door zacht scrubben van huidschilfers bevrijd en de daaropvolgende scheerbeurt is minder pijnlijk.

Je merkt het, ook de mannen kunnen goed bij Huidverzorgingsinstituut Anja Luykx terecht.