Uw huid en leeftijd

Uw huid en leeftijd

Huidveroudering is een proces dat al op jonge leeftijd begint. Huidverzorging is dan ook niet leeftijdgebonden, maar zou feitelijk vanaf onze jeugdjaren consequent moeten plaatsvinden!Natuurlijk wordt onze huidconditie ook bepaald door andere factoren, zoals onze leefstijl en ons leefmilieu. In de praktijk moet een effectieve verzorgingsaanpak (producttoepassing en behandelingswijze) daarom nauw worden afgestemd op u als individu, met uw specifieke huid.

Dit neemt niet weg, dat leeftijd zeker een grote rol speelt, waarbij echt zichtbare kenmerken  huidveroudering zich met name boven het 40ste/45ste leeftijdsjaar gaan manifesteren. Dan komt u namelijk in een fase waarin het huidherstel geleidelijk vertraagt en een speciale, intensieve huidverzorging nog belangrijker wordt.

Globaal kunnen we de volgende leeftijdscategorieen onderscheiden:

Aanpak huidverzorging

Voor een goede huidverzorging zal ik uw huidconditie vooraf eerst zorgvuldig analyseren. Mijn behandelingsvoorstel gespecificeerd naar behandelingstypen en productgebruik zal zich hierop baseren. Dat is een finetuning op wat ú voor úw huid nodig heeft. In zijn algemeenheid zal uw leeftijd hierop zeker invloed hebben. Een specifieke combinatie van behandelingen en producten per leeftijdscategorie is in de praktijk veelal aan de orde. Mijn ruime kennis en ervaring staat garant voor een verzorgingsaanpak die hierop optimaal wordt afgestemd.

Globaal kunnen we de volgende leeftijdscategorieen onderscheiden:

30/35 plus

 De collageenproductie vermindert, rimpeltjes worden zichtbaar bij de ogen en soms ook rondom de mond en op de wangen. In deze fase is van belang om de huid weer voller te maken en de teint meer te laten stralen.

40/45 plus

 De huid herstelt zich langzamer en wordt wat slapper. Dit treedt vaak op bij de wangen, kin en hals. Nu zijn intensieve verzorgingsproducten nodig die de vochtbalans op peil houden, de huid verstevigen en rimpels tegengaan.

 

50/55 plus

In deze leeftijdsklasse komt de huid onder invloed te staan van hormoonveranderingen. Tijdens en na de overgang zal de huidstructuur veranderen: de huid wordt droger, slapper en doffer. Goede huidverzorging vraagt nu om rijkere, opbouwende producten, die de gelaatstrekken gladder  maken en de strijd aangaan met huidverslapping.

60/65 plus

De calciumopname in het lichaam vermindert en ook de samenhang tussen de cellen neemt af.   De behoefte groeit aan verzorgingsproducten die huidverslapping en het brozer worden van de huid tegengaan en de huidbarrière versterken.